Author Topic: Odd cold-boot problem.  (Read 328 times)

gm66

  • Inner Core
  • Hero Member
  • *
  • Posts: 891
    • View Profile
Odd cold-boot problem.
« on: July 13, 2018, 11:32:08 PM »
Got a weird, cold-boot problem on a win10-64 machine. On first boot the keyboard types gibberish on the local machine, but if i RDP to another then the typing is fine. A reboot cures it. It can't be a driver race-condition problem since it's fine in RDP. Any ideas ?
Civilisation is a race between disaster and education ...

ergophobe

  • Inner Core
  • Hero Member
  • *
  • Posts: 4186
    • View Profile
Re: Odd cold-boot problem.
« Reply #1 on: July 14, 2018, 12:33:45 PM »
Evil spirits?

I'm assuming it's a USB keyboard. What happens if you unplug the keyboard and plug it back in?

gm66

  • Inner Core
  • Hero Member
  • *
  • Posts: 891
    • View Profile
Re: Odd cold-boot problem.
« Reply #2 on: July 18, 2018, 02:36:32 PM »
ye tried that, must be the ghosties.
Civilisation is a race between disaster and education ...

gm66

  • Inner Core
  • Hero Member
  • *
  • Posts: 891
    • View Profile
Re: Odd cold-boot problem.
« Reply #3 on: July 22, 2018, 11:03:43 PM »
New KB made no difference so must be driver, odd that it works via RDP, maybe HID device messages are transformed over RDP?
Civilisation is a race between disaster and education ...

Drastic

  • Need a bigger hammer...
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2344
  • Resident Redneck
    • View Profile
Re: Odd cold-boot problem.
« Reply #4 on: July 24, 2018, 10:50:26 PM »
I'd suspect mobo starting to fail. RDPing bypasses the local bus.

gm66

  • Inner Core
  • Hero Member
  • *
  • Posts: 891
    • View Profile
Re: Odd cold-boot problem.
« Reply #5 on: July 29, 2018, 03:52:43 PM »
I'd suspect mobo starting to fail. RDPing bypasses the local bus.

Good point, it's a few years old now and i have had a couple of early mobo failures.
Civilisation is a race between disaster and education ...